Main menu

Concert René Karst in de SPIL

Donderdag 22 november treedt René Karst op in de SPIL. Alle inwoners van Aa en Hunze zijn voor dit concert uitgenodigd. Het concert wordt aangeboden door het Taalhuus.

René Karst is de broer van Erica Karst. Lang hebben zij met hun moeder Jannie Karst Drent talige liedjes gezongen. Bekende nummers van René Karst zijn  'Liever te dik in de kist dan weer een feestje gemist' en 'Rollend door de supermarkt'. Voor de week van de alfabetisering  heeft hij een special lied geschreven.

De grote zaal van de SPIL gaat om 19.30 uur open. Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is €1,00 met een drankje inbegrepen. Kaarten zijn te bestellen bij Impuls Welzijn Schoolstraat 1 9461 AA in Gieten. Telefonisch: 06 51363915 of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Vermeld in de mail Kaartjes René.

 

Inloopavond glasvezel goed bezocht.

 

Op dinsdag 13 november mochten wij als ambassadeurs van het Drents Glasvezel Collectief ruim 50 belangstellenden verwelkomen op de inloopavond in de Spil.

Gelukkig stonden wij er niet alleen voor. Zo werden we geholpen door een aantal zgn. lokale verkopers, waaronder Radio Bakker en EP Gieten; ook Glasvezel Buitenaf was vertegenwoordigd door enkele deskundigen. De lokale verkopers gaven tekst en uitleg over de aansluiting op glasvezel en tevens was het mogelijk om bij hen een abonnement af te sluiten van een van de dienstenaanbieders. (Overigens: Voor vragen of aanmelden bij een dienstenaanbieder kunt u ook bij hen in de winkel terecht).
We kunnen terugzien op een geslaagde inloopavond, maar we zijn er nog niet!

Op dinsdag, 11 december, willen we nogmaals een inschrijfavond organiseren om alsnog mensen over de streep te trekken. Op maandag, 17 december, moet 45% van de bevolking van Noordoost-Drenthe een abonnement hebben afgesloten; anders gaat het niet door. Met name voor de zgn. witte aansluitingen zou dit heel sneu zijn!
De grijze aansluitingen op de coax-kabel hebben nu nog wel redelijk internet. Echter, om voorbereid te zijn op de (nabije) toekomst en uit solidariteit met de witte gebieden, kan het geen kwaad nog eens goed na te denken. Een abonnement op glasvezel hoeft niet duurder te zijn dan uw huidige abonnement!

Glasvezel >>>>toekomstbestendig – supersnel – betrouwbaar – berekend op groei – stabiele snelheid – upload even snel als download – leefbaarheid.

Voor informatie: www.helloworldglasvezel.nlwww.glasvezelbuitenaf.nlwww.drentsglasvezelcollectief.nl

N.B. de glasvezelthermometer staat nu op 25 % met nog 4 weken te gaan!

CDA-avond 'Een veranderend zorglandschap"

Gespreksavond: “Een veranderend zorglandschap” in “De Spil” te Gasselternijveen op 20 november

De zorg staat volop ter discussie.

Ziekenhuizen blijken failliet te kunnen gaan, afdelingen zoals in het Refaja ziekenhuis te Stadskanaal worden gesloten. Maar ook anderszins is er volop beweging in de zorg.

Veel mensen maken zich daar zorgen over . Maar we kunnen ook kijken naar de mogelijkheden om goede zorg in de nabije toekomst te waarborgen in onze regio .

Op 20 november organiseert het CDA Aa en Hunze daarom een gespreksavond voor leden en belangstellenden over “een veranderend zorglandschap”. We willen graag in gesprek met de mensen die het direct aangaan – met de werkvloer .

We zijn daarom erg blij dat onderstaande mensen bereid zijn gevonden hierover met ons van gedachten te wisselen:

 • Richard Vijn -cardioloog binnen Treant locatie Refaja Ziekenhuis en medisch manager cardiologie Treant
 • Diana Thoma – verpleegkundige specialist cardiologie locatie Refaja
 • Janetta Gorter – verpleegkundige bij Buurtzorg
 • Vanuit de provincie : onze gedeputeerde - en lijstrekker voor de provinciale statenverkiezing – dhr. Henk Jumelet die vanuit zijn positie toelichting zal kunnen geven.

Tevens zal de huisartsenpraktijk de ”De Hunze” zijn vertegenwoordigd.

Na de pauze zal onze gedeputeerde Henk Jumelet ook op andere actuele ontwikkelingen in het Drentse ingaan.

Het beloofd een bijzonder interessante avond te worden !

“Een veranderend zorglandschap “

Allen van harte uitgenodigd op dinsdag 20 november om 19.30 u.

in MFC “De Spil” , Ceresstraat 4 te Gasselternijveen !

Klaverjassen

Klaverjassen, maandagmiddagkaartclub

In MFC de SPIL te Gasselternijveen wordt elke maandagmiddag (met uitzondering van feestdagen) door een groep vaste leden geklaverjast. Door vergrijzing is het ledenaantal afgenomen en kunnen er weer nieuwe leden bij. Er wordt geklaverjast van 13.15 uur tot 16.30 uur. Voor een minimale inleg krijgt u 2 consumpties en maakt u kans op een aantal kleine prijsjes.

Het is een gezellige club met leden uit Gasselternijveen en omliggende dorpen, van Borger, Stadskanaal tot Gieten. Kom gerust een middag meedoen, u bent van harte welkom.

Voor inlichtingen: Hans Roossien, 0599-512649 of 06-85042901

GELUIDSINSTALLATIE VOOR IJSCLUB EN MFC DE SPILIJsvereniging en MFC hebben de handen ineen geslagen en gezamenlijk een mobiele geluidsinstallatie aangeschaft.
De installatie, bestaat uit een professionele speakerset met ingebouwde versterker, met DVDCD-speler, USB-speler, Bluetooth en is voorzien van een draadloze microfoon en headset.
De installatie krijgt onderdak in de huiskamer van MFC De Spil en het is de bedoeling dat deze zo breed mogelijk wordt ingezet bij binnen- en buitenactiviteiten.
Wanneer er 's winters kan worden geschaatst verhuist de installatie naar de ijsbaan.
Een mooi staaltje van eendrachtige samenwerking.

Vergaderhuis

 • Dorpsfeest Gasselternijveen
 • Stichting Oostermoer
 • Stichting Hunzetoernooien
 • Uitvaartvereniging Gasselternijveen
 • IJsvereniging Oostermoer
 • Dorpscoöperatie
 • Stichting Maaltijdvoorziening Gasselte e.o.
 • MBVO
 • Volkstuinvereniging
 • Visvereniging de Rietvoorn
 • WMO-cliëntenraad